VIDEO Rozhořčené prohlášení Vladimira Putina k sestřelení letounu na Ukrajině a západní propagandě. Celé v češtině

Autor: Vladimir Vladimirovič Putin | Publikováno: 21.7.2014 | Rubrika: Politika
Ilustrace

Prohlášení prezidenta Ruské federace Vladimira Putina k sestřelení malajsijského letounu MH-17

V souvislosti s hroznými tragickými událostmi, k nimž došlo v nebi nad Doněckem, bych chtěl ještě jednou říci, jak se my v Rusku stavíme k událostem, jež se dnes dějí na Ukrajině. Mnohokrát jsme vyzývali všechny válčící strany neodkladně zastavit krveprolití a usednout k jednacímu stolu. Je možno s jistotou říci, že kdyby nebyly dne 28. června na Ukrajině obnoveny bojové operace, k této tragédii by pravděpodobně nedošlo.

Spolu s tím nemá nikdo právo zneužít této tragédie k dosažení ryze sobeckých politických cílů. Podobné události by neměly lidi rozdělovat, ba naopak je sjednocovat. Pro všechny lidi, kteří odpovídají za situaci v regionu,  je zapotřebí zvýšit svoji odpovědnost jak před vlastním národem, tak i před národy, jejichž zástupci se stali oběťmi této katastrofy.

Je nutno udělat vše proto, aby byla zajištěná bezpečná práce mezinárodních expertů na místě tragédie. Dnes tam již pracují představitelé Donbasu, Doněcka, ukrajinského Ministerstva pro mimořádné situace a odborníci z Malajsie. Ale to je nedostatečné. Je nezbytné, aby na místě katastrofy působila plnocenná skupina expertů pod záštitou ICAO (Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO, International Civil Aviation Organization, je mezivládní organizace přidružená k OSN, která pomáhá koordinovat mezinárodní civilní letectví – pozn. red.) , odpovídající mezinárodní komise. Je nutné udělat vše pro zajištění jejího absolutního bezpečí a také zajistit humanitární koridory, které jsou k její práci potřebné. Ze své strany udělá Rusko vše, co je v našich silách, aby konflikt na východě Ukrajiny přešel ze současné válečné fáze do fáze vyjednávání u jednacího stolu mírovými a pouze diplomatickými způsoby.

Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

21. červenec 2014 01:40, Moskevská oblast, Novo-Ogarevo

(český překlad - www.parlamentnilisty.cz)

DOPORUČUJEME:

Vyvadil, který fandí Putinovi: Rusko míří k vítězství a našim bolševickým médiím lidé nevěří. V Kyjevě brzy vypukne něco strašného…

Обращение Президента России Владимира Путина:

В связи с ужасными трагическими событиями, которые произошли в небе над Донецком, хотел бы ещё раз сказать о том, как мы в России относимся к событиям, которые происходят сегодня на Украине.

Мы неоднократно призывали все противоборствующие стороны немедленно прекратить кровопролитие и сесть за стол переговоров. С уверенностью можно сказать, что если бы 28 июня боевые действия на востоке Украины не были возобновлены, то и этой трагедии наверняка бы не произошло. Вместе с тем никто не должен и не имеет права использовать эту трагедию для достижения узкокорыстных политических целей. Такие события должны не разъединять, а объединять людей. Нужно, чтобы все люди, которые отвечают за ситуацию в регионе, повысили свою ответственность и перед собственным народом, и перед народами тех стран, представители которых стали жертвами этой катастрофы.

Необходимо сделать всё, чтобы обеспечить безопасность работы международных экспертов на месте трагедии. Сегодня там уже работают представители Донбасса, Донецка, представители МЧС Украины, эксперты Малайзии. Но этого недостаточно. Необходимо, чтобы на месте катастрофы работала полноценная группа экспертов под эгидой ИКАО, соответствующая международная комиссия. Нужно сделать всё для обеспечения её полной, абсолютной безопасности, обеспечить необходимые для её работы гуманитарные коридоры.

Со своей стороны Россия сделает всё, что от нас зависит, чтобы конфликт на востоке Украины перешёл из сегодняшней военной фазы в фазу обсуждения за столом переговоров мирными и исключительно дипломатическими средствами.

21 июля 2014 года, 01:40Московская область, Ново-Огарёво

www.kremlin.ru

Klíčová slova: Rusko  | Putin  | Ukrajina
7118 čtenářů |
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení
Tisknout článek Poslat článek e-mailem
Vaše hodnocení:

Zde můžete nastavit své hodnocení

Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Čtěte také

euServer.cz

Na co všechno mají propagandisté ČT žaludekMezi morem a covidem, aneb zrození a smrt evropské civilizaceTajemný vojenský server Deagel předpovídá pro rok 2025 pokles populace na západní polokouli o více než 300 milionů osob. Prý platí, že čím vyspělejší země, tím bude více mrtvýchPetříček a metoda Sorosova kukaččího vejceCo můžeme vědět o tzv. Sudetech a „sudetských“ Němcích?

euPortal.cz

A pak zadratuju cele Česko a vyhlasi stanne pravo, jake si ani Hajdrych nedovolil. A ovce? Těm zavřu hubu a budu spokojene, bo dostanu 100% platu. Jak uboze zme se nechali dostat...To je zločin, za který v méně „demokratických“ zemích hrozí poprava, v EU nic. To je příliš málo. Jde o desítky miliard a desetitisíce mrtvých...

ePortal.cz

Jaké bude pokračování? Manželství jako soužití více osob bez ohledu na jejich pohlaví? Manželství jako svazek se zvířaty?Ve Spojených státech amerických už zase impíčují prezidenta.... Trump je vinen! Opravdu?

Eurabia.cz

Frontální nasazaní proti islámistům v Berlíně: vyhrožují MerkelovéKuba má 4 své vakcíny! všímají si rakouské noviny

FreeGlobe.cz

Budou nám taky měřit penisy?Italská mafie vyměkla. Bere i homosexuály a syn jednoho z šéfů je...